Gyermek wellington cipők – még esős napokon is szórakoztatnak

Megosztás

A wellington gyerek gumicsizmák speciális lábbelik. Először is megvédik a lábakat a víztől és az esőtől. Egy wellingtonban szabadon ugrálhat a lurkó a tócsákban, futhat a nedves füvön, gázolhat a tóparton, és semmije sem lesz vizes.

A gumicsizmák második célja a szórakozás. Ezek a cipők a rossz idő ellenére is vidám szórakozásra ösztönöznek a szabadban, mert mint tudjuk, a gyerekeknek nincs rossz idő. A következtetés? Itt van az ősz, itt van újra, kell egy gumicsizma a gyereknek!

Figyelj rá, hogy kizárólag jó minőségű gumicsizmát vásárolj a gyereknek!

Azok a szülők, akik törődnek gyermekük lábának egészséges fejlődésével, néha elgondolkodnak azon, vajon a gyerek gumicsizma egészséges lábbeli-e. Állítólag a gyerekcipőknek természetes anyagokból, például bőrből kell készülniük, így biztosítva a megfelelő légáramlást a kis lábfej körül. Rugalmasnak kell lenniük, és stabilizálniuk kell a lábat. Ezek olyan tulajdonságok, amikkel a gumicsizma nem feltétlenül társul – mesterséges anyagokból készül, laza és merev a bőr cipőhöz képest. Vajon érdemes felvenni a családi ruhatárba? Árthat a gyerkőcnek? Mire kell figyelni a vásárláskor? A gyerek gumicsizma remek lábbeli az esős és nedves napokra, feltéve, hogy jó minőségű. Először is kényelmesnek kell lennie, és támogatnia kell a kisgyermeket a természetes mozgásban. Ezen kívül nem árt, ha rugalmas és könnyen hajlítható. A kontúrozott talp és a rugalmas anyag kényelmes viseletet tesz lehetővé. Egy jó gyerek gumicsizma puha, testhezálló és antibakteriális talpbetéttel van felszerelve, amely stabilizálja a lábat és megakadályozza az izzadást. Érdemes odafigyelni a szárak magasságára is. Nem lehetnek túl hosszúak, hogy ne nehezítsék meg a kisgyermek járását, de túl alacsonyak sem, hogy ne kerülhessen beléjük víz. A legalkalmasabb modellek a lábszárközépig érő felsőrésszel rendelkezők. Fontos megjegyezni, hogy a gyermekeknek szánt lábbelik esetében lényeges relevancia a könnyű súly. Nem húzhatják le túlzottan a kicsi tappancsokat, főleg, hogy ezek a cipők az aktív pihenés kellékei. Ugyanezen okból érdemes a csúszásmentes talpú modelleket preferálni.

Hogyan válasszunk wellington csizmát egy gyereknek?

A legfontosabb dolog a megfelelő méretű gumicsizma kiválasztása. Kicsit nagyobbnak kell lennie, mint a lábfej, de nem lehet túl laza, hogy szilárdan a lábon maradjon. Az ortopéd orvosok azt állítják, hogy a gyermekcipőknek a legkisebb gyermekeknél körülbelül 5-7 milliméterrel, nagyobb gyermekeknél 1-1,5 centiméterrel kell hosszabbnak lenniük a lábnál. Ennek köszönhetően alkalmazkodnak a gyors növekedési ütemhez, ugyanakkor biztosítják a stabilitást és fenntartják a viselési kényelmet. Gyerek gumicsizma kiválasztásakor nem kell szigorúan betartanunk a cipőben lévő betétre vonatkozó szabályokat. Ez egy olyan lábbeli, amit a gyerek nem hord minden nap, de fontos, hogy ne legyen túl nagy. Ha a sarok kijár belőle, akkor egyrészt nagyobb a leesés veszélye, másrészt a gyermeknek feleslegesen kell erőlködnie, hogy megtartsa a cipő tapadását és egyensúlyát, ami nem túl előnyös a mozgáskoordináció szempontjából. Mivel egy baba lábfeje 12 hónap alatt akár három méretet is nőhet, mindig csekkoljuk időben, hogy a tavalyi szezonban vásárolt gyerek gumicsizma még aktuálisan is működik-e.

Mik a wellington csizma egyéb előnyei?

Viszonylag olcsó és divatos lábbeli. Remekül mutat farmernadrággal vagy szoknyával és színes esernyővel ellátott szettekben. Ne feledd azonban, hogy nem feltétlenül az esztétikai kialakításának kell döntenie a vásárlás terepén. A legfontosabb a minőség – a wellington csizmának, mint feladatorientált lábbelinek, nem csak védenie kell a gyermek lábát, hanem támogatnia kell a járásban és a futásban is. A CCC online és személyesen is elérhető üzleteiben olyan kollekciót találsz, amelynek modelljei kapcsán nem kell kompromisszumot kötnöd!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek